13 új színválasztékkal bővült a Dye Lab szőnyegcsalád

Az egyedi, új telített színárnyalatok újjáélesztik a legkeresettebb Shaw Contract kollekciót, amely a hagyományos gyártási gyakorlatokra támaszkodik.

A múlt század folyamán ritkává váltak a hagyományos textilfestési technikák – ahol a szövet szövött, sodrott, kötegelt, mártott és festett. Mivel a tömeggyártású textíliák uralják a piacot, a kézműves festés egyre inkább exkluzív ipari rést alakított ki. Az ősi mosási és festési technikák újraértelmezésével az újonnan kibővített Dye Lab szőnyegcsalád a hagyományos gyártás jellegével kiegészíti a kortárs gyártás méretét és hatékonyságát.

A természetben megtalálható színek ihlette kollekció száz változtatható variáció lehetőségét, valamint luxus árnyalatok és textúrák széles skáláját tartalmazza. Nincs két olyan modulszőnyeglap, amely mindig ugyanaz lenne, így minden telepítés egyedi munkát jelent.

Minden szőnyeglapnak megvan a maga karaktere, a halvány színárnyalattól kezdve a közepesen át az egészen sötétig, és a finomtól a gazdagig. Összevonva az egyes szőnyeglapok variációit kellemes – és finoman felhívó – hangulatot teremtenek, bár soha nem áldozzák fel az esztétikai egység érzetét. A Dye Lab erős természetes inspirációi révén minden telepítés organikus jelenlétét biztosítja, elősegítve a megnyugtató hangulatot, amely megragadja a szemet, és kiegészíti a környezetet.

A kibővített Dye Lab színpaletta több mint 20 festék, többek között madder gyökér, Osage narancs, szantálfa és henna felfedezésének eredményeként jött létre. A Shaw Contract a festés innovatív megközelítését fejlesztette ki, miután több száz festékkísérletet végzett a színpaletta meghatározására és a tónusváltozás megértése érdekében, mindez jól tükröződik a Dye Lab testreszabott esztétikájában.

A Dye Lab PVC-mentes anyagkémiája, biofilikus kialakítása és akusztikus tulajdonságai szintén javítják a munkahelyi élményt – mindeközben enyhítve az ökológiai hatásokat. Noha az innovatív gyártási folyamat évszázados gyakorlatok ihlette, a kollekciót a jövő szem előtt tartásával tervezték. A Dye Lab az EcoWorx hátlappal és az Eco Solution Q nylonnal készül, és Cradle to Cradle ezüst tanúsítvánnyal rendelkezik.